Game Monster Oyun Paylaşım Platformu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Portal  AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap    

PlayStation 2 Oyunlarını Dvd'ye Nasıl Yazarım? (Resimli kılavuz)

YazarMesaj
Chucky
Yönetici
Yönetici
Chucky

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1443
Rep Puanı Rep Puanı : 19
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 20/02/10
Yaş Yaş : 29
Nerden Nerden : Antalya
Forum Doları Forum Doları : Sınırsız

PlayStation 2 Oyunlarını Dvd'ye Nasıl Yazarım? (Resimli kılavuz) Empty
MesajKonu: PlayStation 2 Oyunlarını Dvd'ye Nasıl Yazarım? (Resimli kılavuz)   PlayStation 2 Oyunlarını Dvd'ye Nasıl Yazarım? (Resimli kılavuz) Icon_minitimeSalı Mart 02, 2010 10:32 am

Sadece sizler için küçük kullanışlı bir kılavuz hazırladım. Birçok başlıkta, birçok mesajda ''PS-2 oyunlarını DVD'ye yazarken'' sorunlar yaşayan arkadaşlar görüyorum. Kılavuzun tek amacı yardımcı olmaktan ibarettir, şimdi başlayalım. Kullanacağımız iki program var;

1) [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

2) [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Maddeler halinde kısa kısa anlatacağım arkadaşlar buyurun;

1) Dosyaları teker teker aynı klasöre indiriyoruz. (Özetle aynı klasör altında olmaları gerekli.) Birde küçük bir ipucu, dosyaların düzgünlüğünden emin olmak için Klasör içi görünümler ayarını ''ayrıntılara'' getirmemiz gerekli hem dosya büyüklüğü, hemde partların ismlerinin doğruluğunu gözlemlemek için

PlayStation 2 Oyunlarını Dvd'ye Nasıl Yazarım? (Resimli kılavuz) Alcohol-1

2) Dosyalardan ilkinin üzerine gelerek ''sağ tık ve resimde gösterdiğim winrar seçeneğine gelerek'' sol tıklıyoruz. Bu seçenek ile bize lazım olan image dosyası ayrı bir klasörde tekrar oluşturulacak. İlgili seçeneklerden ikincisi, bizi ilgilendiren dosyayı direkt klasöre çıkarıyor. Bu iyi bir yöntem değil, çünkü kalan .rar'ları silerken o dosyada uçabiliyor ve büyük boyutlu olduğu için geri dönüşüm kutusu yerine direkt olarak siliniyor. Ben yaptım açıkcası bana olmaz demeyin

PlayStation 2 Oyunlarını Dvd'ye Nasıl Yazarım? (Resimli kılavuz) Alcohol-2

3) Gördüğünüz gibi işlem başladı ve ayrı bir klasör hemen oluşturuldu. (.rar uzantlı dosyaların en altına çıkarır her zaman) İşlem 5-10 dk arası sürüyor bekliyoruz

PlayStation 2 Oyunlarını Dvd'ye Nasıl Yazarım? (Resimli kılavuz) Alcohol-3

4) İşlem bittikten sonra gördüğünüz gibi bir adet image dosyası bizi bekliyor...

PlayStation 2 Oyunlarını Dvd'ye Nasıl Yazarım? (Resimli kılavuz) Alcohol-4

5) Artık Alcohol %120 programını çalıştırabiliriz. Program çalıştığı zaman solda ki ''Image Burning Wizard'' seçeneğini seçiyoruz.

PlayStation 2 Oyunlarını Dvd'ye Nasıl Yazarım? (Resimli kılavuz) Alcohol-5

6) Hemen ardından gelen pencereden ''Browser'' seçeneğine tıklıyoruz...

PlayStation 2 Oyunlarını Dvd'ye Nasıl Yazarım? (Resimli kılavuz) Alcohol-6

7) İmage dosyasını açtığımız yeri buluyoruz ve buradan .iso uzantılı olan dosyayı seçiyoruz.

PlayStation 2 Oyunlarını Dvd'ye Nasıl Yazarım? (Resimli kılavuz) Alcohol-7

Cool Burada ki pencere önemli olan iki kısım var. Birisi yazma hızınız. Mümkün olan EN DÜŞÜK hızı seçiyoruz ki, zaten hassas olan PS-2 lensimiz yıpranmasın diye. İkincisi ise ''Write Method DVD DAO'' seçilmeli. Anladığım kadarıyla bu şekilde daha verimli yazım oluyor.

PlayStation 2 Oyunlarını Dvd'ye Nasıl Yazarım? (Resimli kılavuz) Alcohol-8

9) Neden alcohol sorusunun cevabı burada açık sanıyorum ki. Acohol yazım şekli olarak ''Percent'' yani yüzde kullanıyor olabilecek en küçük parçalara bölüp veriyi diske öyle yazıyor.

PlayStation 2 Oyunlarını Dvd'ye Nasıl Yazarım? (Resimli kılavuz) Alcohol-9

10) Yazım işlemi bitmiştir, geçmiş olsun iyi eğlenceler arkadaşlar

PlayStation 2 Oyunlarını Dvd'ye Nasıl Yazarım? (Resimli kılavuz) Alcohol-10
http://www.gamemonster.forum.st

PlayStation 2 Oyunlarını Dvd'ye Nasıl Yazarım? (Resimli kılavuz)
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Metin2 Bot ve Resimli Anlatım !
» Torrent Arşivi(Resimli)
» PlayStation LOGO
» Moto GP 09/10 Playstation 3
» FPS ve Action Arasındaki Fark ! | Resimli Anlatım